Videoverslag Algemene Vergadering – 21 april 2018

Op een zonnige zaterdagmorgen 21 april 2018 ontmoetten meer dan 70 leden van Vrijzinnigen Nederland elkaar voor een Algemene Vergadering in het prachtige kerkje van de afdeling Naarden/ Bussum.

Voor de presentatie van het Magazine Omzien, over vrijzinnig pastoraat in de toekomst, interviewde Wies Houweling de onderzoeker Froukje Pitstra. Zij vertelde over de resultaten van het onderzoek. Alle leden krijgen het Magazine toegestuurd waarin Froukje Pitstra over het onderzoek en de resultaten vertelt en waarin we een beeld geven van wat er op het gebied van Omzien naar elkaar in de afdelingen gebeurt. Alle afdelingen en voorgangers krijgen het volledige rapport toegestuurd.

Daarna opende de voorzitter Ineke Jacobsen Jensen de vergadering. Het belangrijkste agendapunt was de bespreking van het Rapport van de commissie Vrijzinnigen 2020. Alle afdelingen kregen de gelegenheid om hun stem uit te brengen en te vertellen waarom ze voor het rapport waren of tegen, of zich onthielden van stemming.

De vergadering kon zich vinden in de richting die in het rapport gewezen wordt. We moeten ons meer concentreren op de inhoud. Er moet meer onderzoek plaatsvinden naar financiën in relatie met het lidmaatschap. Verder moeten we nog meer met elkaar in gesprek gaan voordat we gezamenlijk een volgende stap kunnen nemen. Het landelijk bestuur beraadt zich over alle inbreng en zal binnenkort met een aantal voorstellen komen.

Harry Rijken werd opnieuw herbenoemd tot penningmeester.

Halverwege de bijeenkomst zong de voorzitter van Schiedam, Richard van der Keur, het ontroerende ‘Lean on me’. Hjalmar Rosing begeleidde hem op de vleugel.

– Wies Houweling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *