vrijzinnig verleden

Boekpresentatie en filmpremière Vrijzinnig Verleden

Op woensdagavond 17 mei vindt in de Vrijzinnige Kerk in Zevenhuizen de presentatie van het boek ‘Vrijzinnig verleden’ plaats, vergezeld door de première van de korte documentaire: ‘Vrijzinnig Hervormd: van kroeg tot kerk’.

Stiefkindje

Verschillende kerkhistorici hebben in de afgelopen jaren opgeroepen om meer werk te maken van de bestudering van het vrijzinnige verleden. Jarenlang was het een stiefkindje van de Nederlandse kerkgeschiedenis. Recent zijn echter meerdere studies verschenen over onderwerpen uit de vrijzinnige historie. De publicatie ‘Vrijzinnig verleden’ wil ook haar bijdrage leveren aan het opvullen van de leemte.

Unieke inkijk

Het boek bevat elf artikelen van verschillende auteurs over onderwerpen uit het vrijzinnige verleden. Zoals Tom-Eric Krijger, die schrijft over de ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse Protestantenbond, Froukje Pitstra over de Vrije Gemeente en Dick Peters over de beroemde Vrijzinnig Christelijke Jeugd Centrale.

‘Het boek behandelt diverse onderwerpen uit het verleden van de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden en de Protestantenbond. Daarmee biedt het een unieke inkijk in de ontwikkeling van deze organisaties’, volgens Erik Jan Tillema, redacteur van het boek.

Documentaire

Tillema is ook te zien zijn als presentator van de documentaire ‘Vrijzinnig Hervormd: van kroeg tot kerk’ waarin de ontwikkeling van de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden wordt beschreven.

Na 17 mei kan het boek besteld worden bij Bureau Deus (www.bureaudeus.nl). De kosten zijn € 20 (exclusief verzendkosten).

Informatie

Datum:                           17 mei 2017
Tijd:                                 vanaf 20.30 uur. Na afloop is er een borrel
Locatie:                           Vrijzinnige Kerk, Dorpsstraat 139 in Zevenhuizen
Entree:                            gratis
Meer informatie:          erikjantillema@gmail.com

Meer nieuws lezen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *