Vrijzinnigen uit Praag op werkbezoek in Nederland

Maandag 16 juli 2018 kregen we vrijzinnig bezoek van geestverwanten uit Praag, Tsjechië. Vrijheid en verdraagzaamheid en een open houding naar andere levensovertuigingen staan centraal bij Vrijzinnigen Nederland, maar ook bij vrijzinnigen wereldwijd. Onze gasten kwamen uit Tsjechië op werkbezoek. Vrijzinnigen worden daar, maar ook elders, zoals in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië Unitariërs genoemd. De Tsjechen zijn lid van de International Association of Unitarian Universalists ( ICUU) en waren ook aanwezig op de conferentie in 2016 in Mennorode.

Zij bezochten de Majella kapel van de Vrijzinnigen in Bussum, the Netherlands Unitarian Universalist Fellowship (NUUF) in Amsterdam en het landelijk bureau van Vrijzinnigen Nederland in Amersfoort.

Dr. Kristyna Ledererova Kolajova, de president van de Religious Society of Czech Unitarians en ds. Petr Samojski, predikant in Praag deelden hun inspiratie en zorgen over de toekomst van vrijzinnigen in Europa. Het waren inspirerende ontmoetingen.

Op de foto. Hans le Grand en Peter Korver van de Majellakapel, Kristyna Ledererova Kolajova en Petr Samojski uit Praag. De laatste staat in een hemels licht. Of het was gewoon de zon, dat kan natuurlijk ook.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *