Walk of Peace

Walk of Peace tijdens de Vredesweek

Tijdens de Vredesweek van 16 tot 24 september 2017 worden verschillende Walks of Peace georganiseerd. De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen.

Wandeling

In een tijd waarin steeds meer mensen verlangen naar verbinding in de samenleving, organiseren PAX en de Raad van Kerken al twee jaar op rij een Walk of Peace. Eerst in Den Haag, vorig jaar in Enschede. Een wandeling in de Vredesweek, waarin mensen vanuit verschillende religieuze en niet-religieuze achtergronden elkaar ontmoeten in kerken, moskeeën, scholen en op pleinen. Een wandeling vol oude en nieuwe rituelen die deze plekken en ons met elkaar verbinden. Hiermee kunnen we ervaren én uitdragen dat vrede inspireert en verbindt.

Als we naar de wereld om ons heen kijken lijkt vreedzaam samenleven zo ingewikkeld. Dichtbij huis, als het gaat om de vele discussies over vluchtelingen en mensen die een beetje anders zijn, verder weg als het gaat om meedogenloos geweld en oorlogen.

Met de Walk of Peace beleven we én laten we zien dat vreedzaam samenleven op zoveel plekken gebeurt en heel goed kan.

Sluit je ook aan!

Het afgelopen jaar zagen we al op meerdere plaatsen mensen in de benen komen voor een eigen Walk of Peace. Een ontwikkeling die PAX dit jaar verder wil ondersteunen met materialen, ideeën en landelijke support. Hoe meer plaatsen meedoen, hoe mooier: op al die plekken in ons land lopen we samen op en laten we gezamenlijk een krachtig geluid horen. Wil je met jullie Ambassade van Vrede, organisatie, lokale groep ook een Walk of Peace organiseren in jullie eigen buurt? Neem dan contact op met vredesweek@paxvoorvrede.nl.

Bron: www.vredesweek.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *