Wees realistisch, denk het onmogelijke

Metamorfose symposium met Joke Hermsen

Wees realistisch- denk het onmogelijke – Reflecties over Kairos

In de essaybundel Kairos ‘Een nieuwe bevlogenheid’ gaat auteur en denker Joke Hermsen in op ‘Kairos’: god van het geschikte moment, ofwel de (niet-lineaire) tijdservaring. In tien essays en een nawoord brengt ze een nieuwe tijdsethiek in relatie tot filosofen zoals Nietzsche, Arendt en Heidegger, auteurs zoals Mann en Woolf, en ook tot kunst, cultuur, onderwijs en de filosofie. Aangezet door de crisis pleit Hermsen voor bedachtzaamheid, concentratie en aandacht.

Joke Hermsen

Joke Hermsen studeerde letteren en filosofie, en promoveerde in 1993 aan de Universiteit Utrecht. Daarna was zij als postdoc onderzoeker filosofie werkzaam in Amsterdam en Tilburg. Hermsen publiceerde drie essaybundels: Heimwee naar de Mens (2003), Stil de tijd (2009, bekroond met de Jan Hanloo essayprijs) en Kairos. Een nieuwe bevolgenheid. Daarnaast publiceerde ze vijf romans. In 2017 zal ze het essay schrijven voor de Maand van de Filosofie: Melancholie van de onrust.

Informatie en aanmelding

U vindt hier de informatie over het symposium ‘Wees realistisch, denk het onmogelijke’: joke-hermsen-metamorfoses-symposium
Toegang is gratis, wel graag aanmelden via ehausr@gmail.com

(Terug) naar Leerstoel vrijzinnige religiositeit en humanisme

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *