Respect Ubuntu

Sta op voor respect

Agressieve reacties op sociale media zijn aan de orde van de dag. Recent reageerde Lodewijk Asscher, minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid, op zulke aantijgingen op zijn facebookpagina. Niet iedereen heeft daar het lef toe, hij gelukkig wel. Dat dwingt respect af.

Ubuntu-filosofie

Een mooi nieuw initiatief voor een nieuwe, verbindende beweging is het Mandelahuisje aan het IJ in het hart van Amsterdam. De oprichters zijn geïnspireerd door de Ubuntu-filosofie van Nelson Mandela dat zegt: ‘ik ben, omdat wij zijn’. Deze filosofie roept op tot een nieuwe beweging. Kom bij elkaar, verbind je, met nieuwe initiatieven voor sociale verandering. Initiatieven die respect bevorderen maken de wereld alleen maar beter.

Mandelahuisje

Respectsessies

Elke eerste maandagavond van de maand organiseren zij een respectsessie. Onder leiding van frisse denkers en doeners bedenken de deelnemers concrete oplossingen voor de grootste maatschappelijke knelpunten. Respect voor elkaar is de belangrijkste, leidende en verbindende waarde.

Vrijzinnig meedoen

Bij vrijzinnigen staat respect hoog op de agenda. Laten we deze duidelijke oproep tot Ubuntu vrijzinnig ondersteunen en meedoen aan dit initiatief. Dat kan eenvoudig door eens aan te sluiten in het Mandelahuisje voor een respectsessie met brood en soep. Ik ga er binnenkort naar toe. Wie gaat met mij mee?

Wies Houweling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *