Peter Sellars

Climbing the Razor-Path Mountain and Leaping Into Fire

 Next Steps in Charged Times — The Humanities and the Aesthetics of Delight Shape and Awaken Political Consciousness

Als geen ander kent Peter Sellars de waarde en betekenis van kunst. In zijn Nexuslezing laat hij zien hoe een speels gebruik van klassieke, ook niet-westerse, teksten kritiek en reflectie kan bieden op onze samenleving.

Kunst

Kunst heeft eeuwigheidswaarde als het onze fantasie prikkelt en uitnodigt om zelf scheppend en origineel te zijn. Maar juist die inventiviteit staat onder druk in de huidige tijd. Met een beschuldigende blik wijst Sellars naar het onderwijs: dit is fundamenteel verkeerd ingericht en geeft schoonheid, originaliteit en creativiteit weinig kans.

Laat u meevoeren op een wervelende reis door de wereld van de kunsten en geesteswetenschappen. Bevlogen, humoristisch en met tomeloze energie geeft Sellars een unieke beschouwing op wat kunst tot ware kunst maakt.

Peter Sellers

Theaterregisseur Peter Sellars, bekend van zijn onconventionele, zelfs controversiële operaregies – zoals Mozarts Così fan tutte, Händels Julio Cesare en Ligeti’s Le Grand Macabre – waarvoor hij de Erasmusprijs ontving, komt op 13 maart 2016 naar het Nexus Instituut. Zijn Nexus-lezing ‘Climbing the Razor-Path Mountain and Leaping Into Fire — Next Steps in Charged Times’ gaat in op de eeuwigheidswaarde van kunst. Kom naar zijn hartstochtelijk pleidooi om je te laten verrassen, nieuwe werelden te ontdekken en de rol van kunst in de samenleving te (her)waarderen.

Meer informatie

13 maart 2016
14.30 – 16.30 uur
Auditorium Tilburg University
www.nexus-instituut.nl/nexus-activiteit/201-the-meaning-of-art

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *