Blog Wies Houweling: Help mijn innerlijk licht is weer bezig

Geen vader/moeder God en geen Steven Hawkings, dat hebben we nu wel gehad, maar waar moet ik heen voor mijn spirituele ontwikkeling? Theïsme en atheïsme voorbij is het een intensieve zoektocht voor alle vrijzinnig mensen die zichzelf spiritueel willen voeden. Het mag weer, het hoort bij het leven, maar waar begin je als je innerlijk licht opspeelt?

Mijn innerlijke licht wil af en toe dat ik haar voed.  Ik stop haar niet diep weg als onzin, maar we gaan niet bidden. Ik ga op zoek  naar een interessant aanbod, maar er is zoveel keus voor een vrijzinnig mens in deze tijd. Help!

Soms kom ik er makkelijk vanaf met een vrije keuze uit de muziek, liederen, gedichten en teksten die ik al ken en die al eerder hielpen. Even in de boekenkast kijken of op mijn telefoon door de muziek scrollen. Een feest van herkenning. Soms is er meer nodig.  Gewoon iets nieuws, vrij kunnen kiezen uit mooie dingen. Dat is pittig, het aanbod van nieuwe dingen is zo groot hoe maak ik een keuze? Ik wil maar een klein hapje, geen nieuwe boekenkast of CD-collectie erbij.

Vrolijk hobbel ik ook achter mensen aan die zeggen, kom maar met mij mee, naar een bijeenkomst, lezing of ontmoeting. Vaak is dat heel interessant, voor even, want onmiddellijk moet je dan van alles. Je moet diep nadenken, lezen, mediteren, goed doen in de wereld en minstens aan hardlopen doen. Ik wil niks moeten, ik heb genoeg te doen.

De keuzes zijn zo verschrikkelijk groot dat ik de neiging heb als mijn innerlijke vrede kriebelt gewoon maar met een handdoek over mijn hoofd te wachten tot het overgaat. Natuurlijk mis ik dan ook veel, maar zo is het leven.

De keuzes zijn zo verschrikkelijk groot dat ik de neiging heb als mijn innerlijke vrede kriebelt gewoon maar met een handdoek over mijn hoofd te wachten tot het overgaat. Natuurlijk mis ik dan ook veel, maar zo is het leven.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *