Geloof zonder zekerheid

Geloof zonder zekerheid

Wat is Vrijzinnigheid, waar komt het vandaan en waarom blijven mensen zich vrijzinnig noemen?

In zijn nieuw verschenen boek Geloof zonder zekerheid geeft Paul Rasor geeft toe dat er veel verschillende omschrijvingen zijn. Toch zijn er wel duidelijke lijnen waar binnen de vrijzinnigheid zich bevindt. De vrijzinnigheid heeft haar eigen geschiedenis, haar eigen wereldwijde verbanden en maatschappelijk engagement en er zijn altijd mensen die haar opnieuw ontdekken.

In zijn boek beschrijft Rasor de geschiedenis en de toekomst van vrijzinnigheid. Hij betoogt dat het dubbelzinnige en creatieve karakter van de vrijzinnigheid een goede basis voor de toekomst is.

Geloof zonder zekerheid

U kunt het boek hier bestellen.

Paul Rasor

Paul Rasor studeerde muziek, rechten en theologie. Hij promoveerde aan Harvard University en doceerde op verschillende plaatsen in de VS en Europa. In 2015-2017 bekleedt hij het Gerhardus van der Leeuw Fellowship aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Meer nieuws lezen?

 

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Paul Rasor studeerde muziek, rechten en theologie. Hij promoveerde aan de Harvard University en doceerde op verschillende plaatsen in de VS en Europa. Van 2015-2017 doceert hij aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij publiceerde zit jaar het boek ‘Geloof zonder zekerheid. Vrijzinnige theologie in de 21e eeuw.’ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *