religie in politiek

Jubileumsymposium Religie: rem op remedie

De Linker Wang, de religiewerkgroep van GroenLinks,  viert op zaterdag 29 oktober 2016 zijn 25-jarig bestaan met een symposium in Utrecht. Onder de titel ‘Religie: rem of remedie?’ zullen we in gesprek gaan over de rol van religie in politiek en samenleving.

Met bijdragen van onder meer Erik Borgman, Ruard Ganzevoort, Janneke Stegeman, Enis Odaci en Naïma Azough. Dagvoorzitter is Wies Houweling.

Religie in politiek

Religie is een veelzijdig en vaak tegenstrijdig fenomeen. Wat verdient kritiek en wat ondersteuning? Werkt religie als rem op maatschappelijke vooruitgang? Of kan religie juist ingrediënten bieden voor een remedie tegen bijvoorbeeld angst en sociaal onrecht?

En als dit laatste zo is, hoe werkt dit en wat kan de politiek ermee? Hoe kan groene en linkse politiek zich het beste verhouden tot religie?

Erik Borgman, hoogleraar theologie, geeft de aftrap met een lezing. VolZin-columnist Enis Odaci zal het publiek kort prikkelen met zijn visie op religie.

religie in politiek

Rondetafelgesprek

Tijdens een rondetafelgesprek, onder leiding van Erica Meijers, gaan Naïma Azough (voormalig Tweede Kamerlid GroenLinks), Janneke Stegeman (Theoloog van het Jaar), Rien Fraanje (wetenschappelijk bureau CDA) en Nieke Jansen (fractievoorzitter GroenLinks Kampen) met elkaar in gesprek.

Ruard Ganzevoort, hoogleraar theologie, GroenLinks-senator en afzwaaiend voorzitter van De Linker Wang, verzorgt de slottoespraak.

De Utrechtse mondharpist Danibal zorgt voor enkele bijzondere muzikale bijdragen tijdens het symposium.

Informatie en aanmelden

29 oktober 2016
Antonius van Paduakerk
Kanaalstraat 200, Utrecht.
14.00 tot 17.00 uur

Vooraf aanmelden bij Pieter van Abshoven, via administratie@linkerwang.nl. De toegangsprijs bedraagt vijf euro. Leden/abonnees van De Linker Wang hebben gratis toegang.

Meer nieuws lezen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *