Kloostergesprek

Kloostertafelgesprek met Manuela Kalsky

Op maandag 26 juni 2017 vindt in het Dominicanenklooster Huissen een kloostertafelgesprek plaats met Manuela Kalsky,  hoogleraar van de Edward Schillebeeckx-leerstoel voor Theologie en Samenleving aan de Vrije Universiteit en directeur van het Dominicaans Studiecentrum (DSTS) over MiX, de glossy over multireligiositeit.

Mixen en Matchen

Kalsky houdt een inleiding over het mixen en matchen van religie. Om 18.30 uur kunt u deelnemen aan een gebedsviering samen met de communiteit. Daarna volgt een aperitief en een kloostermaaltijd. Tijdens deze maaltijd gaan we gezamenlijk dieper in op het thema van flexibel geloven.

Kloostergesprek

Onderzoek multireligiositeit

Reden voor dit kloostertafelgesprek is het onderzoek naar multireligiositeit dat het DSTS en de Edward Schillebeeckx-leerstoel uitvoeren. De resultaten van dit onderzoek zijn onder andere vertaald naar de glossy MiX. Bovendien zijn in MiX verschillende flexibele gelovigen geportretteerd. Deze prachtige glossy is onder andere te koop bij het Dominicanenklooster Huissen.

Aanmelden en informatie

Voor dit kloostertafelgesprek kunt u zich aanmelden via www.kloosterhuissen.nl. Meer informatie kunt u krijgen door te bellen naar het klooster via 026-32 64 422 of door te mailen naar info@kloosterhuissen.nl.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *