Lezing zinzoekers en zinscheppers

Op zondag 11 december 2016 start ‘Perspectief’ met een lezing van prof. dr. Laurens ten Kate: ‘Zinzoekers en Zinscheppers’.  Mensen van nu zijn zinzoekers en laten zich daarbij inspireren door diverse spirituele en religieuze bronnen en creëren zelf de waarheden waaraan ze zich voor even vasthouden. Ten Kate gaat hier op in.

Wat is Perspectief? perspectief

‘Perspectief’ is een samenwerkingsverband tussen het Humanistisch Verbond Noordoostpolder en de Vereniging van Vrijzinnigen te Kampen-Noordoostpolder.

Sinds kort trekken bovengenoemde organisaties gezamenlijk op om vanuit een gedeelde visie een ander ‘perspectief’ te creëren in de samenleving. Daartoe willen zij inspiratiemomenten organiseren en mensen met elkaar in gesprek brengen rondom thema’s uit het leven.

De visie van waaruit ‘Perspectief’ werkt, wordt gekenmerkt door ruimdenkendheid en een open en kritische blik op de hedendaagse samenleving. Daarbij worden wetenschap en mythische en spirituele verhalen als bronnen gebruikt. ‘Perspectief’ staat open voor zienswijzen van andere culturen, mensen, overtuigingen en levensstijlen. ‘Perspectief’ wil het gesprek daarover stimuleren. Elkaar kritisch bevragen, respecteren en het zoeken van verbinding zijn centrale elementen.

Meer informatie en aanmelden

poster-zinzoekers-zijn-zinscheppers-def
perspectief.nop@gmail.com  of  06-48372000
Leerstoel vrijzinnige religiositeit en humanisme

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *