Mensenrechten Mens 2019

Op 25 november 2019, de internationale dag van de strijd tegen geweld tegen vrouwen, heeft het College voor de Rechten van de Mens bekend wie zijn genomineerd als MensenrechtenMens 2019. Uit meer dan dertig inzendingen voor de MensenrechtenMens-prijs 2019 zijn drie genomineerden gekozen: Laura Adèr en Eve Aronson, Hameeda Lakho en Jens van Tricht. Wie van de drie genomineerden deze eretitel mag dragen maakt het College voor de Rechten van de Mens bekend op 10 december in Utrecht.

Mensenrechten in Nederland staan nog te vaak onder druk. Gelukkig ziet het College voor de Rechten van de Mens dat er veel mensen zijn die zich dagelijks inzetten voor mensenrechten van anderen. Omdat deze inzet vaak te weinig opgemerkt en beloond wordt, reikt het College jaarlijks de MensenrechtenMens-prijs uit. Een eretitel die de winnaar een platform geeft meer bekendheid aan initiatieven en projecten te geven en het eigen netwerk te vergroten. Dit jaar staat het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen centraal.

Rondom de prijsuitreiking heeft het College een programma samengesteld waarbij genodigden met elkaar in gesprek gaan over effectieve manieren om geweld tegen vrouwen in Nederland te voorkomen en tegen te gaan. De dagvoorzitter is Naima Azough.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *