Albert Schweitzerprijs 2020

Gezondheidspioniers gezocht voor de Albert Schweitzer Prijs 2020

Gezondheidspioniers zijn mensen met goede ideeën voor een gezonder Afrika. Eenvoudige, slimme ideeën die een wereld van verschil maken. Zoals Lars en Merel die betaalbare protheses in Afrika maken met hun 3-D printlab. Of Milou en Iris die een couveuse afdeling hebben ingericht in Tanzania om kindersterfte terug te dringen. Stuk voor stuk unieke initiatieven die zijn opgezet en uitgevoerd door echte pioniers. Met deze prijs geven we al tien jaar innovatieve ideeën een vliegende start om daadwerkelijk het verschil te gaan maken in Afrika.

Werk je aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheid(szorg) in Afrika te verbeteren? En ben je tussen de 18 en 35 jaar? Dan kun je meedingen en maak je kans op een kickstart van € 5.000. Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt op 4 april 2020 voor de tiende keer de Albert Schweitzer Prijs uit.

Geef je project een boost en maak jouw droomproject in Afrika waar!

Tot 14 februari 2020 kun je je initiatief indienen. Meer info, voorwaarden en hoe het werkt vind je op www.nasf.nl.

Wat valt er te winnen?

1 x Hoofdprijs: kickstart van € 5.000
2 x aanmoedigingsprijs van € 500
1 x publieksprijs van € 1.000
Deelnemers krijgen hulp en begeleiding bij het verder ontwikkelen van hun initiatief.

Ondernemerschap, leiderschap en gedrevenheid: werken als gezondheidspionier. Het zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor de deelnemers aan de Albert Schweitzer Prijs én Dr. Albert Schweitzer (1875-1965), de naamgever van de Albert Schweitzer Prijs en het NASF.

Met de Albert Schweitzer Prijs nodigt het NASF Nederlandse jongeren uit om initiatief te nemen voor verbetering van de gezondheid in Sub Sahara Afrika en biedt de stichting ondersteuning en een podium aan de innovatieve ideeën die Nederlandse jongeren hebben op dit gebied.

Over Albert Schweitzer

Dr. Schweitzer was arts, filosoof, theoloog en organist, maar is vooral bekend omdat hij in 1913 als gezondheidspionier het Lambaréné ziekenhuis bouwde in Gabon en in 1952 de Nobelprijs voor de Vrede ontving. Omdat zijn levensinstelling tijdloos is en een inspiratie voor veel mensen, zet het Nederlands Albert Schweitzer Fonds het werk van Albert Schweitzer voort. Voor miljoenen mensen was en is hij hèt voorbeeld van humaniteit en persoonlijk leiderschap. Zijn grootste
nalatenschap is misschien wel hoe hij anderen tot grootse daden heeft geïnspireerd.

Over het NASF Gezondheid is het belangrijkste dat je hebt. Ook wanneer je geboren bent in Afrika. Het is een voorwaarde voor zelfredzaamheid. Daarom steunt het NASF kleine projecten in Afrika die concreet de gezondheid verbeteren.

De Albert Schweitzer Prijs is een initiatief van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *