Portret Martin Luther King

Ik heb een droom

Ik heb een droom dat op een dag dit volk zal opstaan en de ware betekenis van zijn credo zal naleven: “Wij zijn van oordeel dat de volgende waarheden vanzelf spreken: dat alle mensen gelijk geschapen zijn”. Ik heb een droom dat op een dag op de rode heuvels van Georgia de zonen van voormalige slaven en de zonen van voormalige slavenhouders in staat zullen zijn samen aan te schuiven aan een tafel van broederschap. Ik heb een droom dat op een dag zelfs de staat Mississippi, een staat, die smoort in de hitte van onrecht en smoort in de hitte van onderdrukking, veranderd zal worden in een oase van vrijheid en gerechtigheid. Ik heb een droom dat mijn vier kinderen op een dag zullen leven in een land waar zij niet beoordeeld zullen worden op hun huidskleur, maar op de inhoud van hun karakter. Ik heb een droom vandaag.

Nobelprijs 1963

Martin Luther King was 39 jaar oud toen hij werd vermoord. Zijn begrafenis werd bij gewoond door meer dan 150.000 mensen. Hij was de stem en is nog steeds de stem van gerechtigheid. Hij kwam openlijk in verzet tegen de rassenscheiding en ongelijkheid in de VS. heeft hij talloze speeches gegeven. In 1963 ontving hij de Nobelprijs voor de vrede.

Gerechtigheid

Het is mogelijk, heel langzaam maar bestendig buigt het universum naar gerechtigheid. Laten we daar wel regelmatig bij stilstaan, anders zien we het niet en vergeten we dat we moeten dromen.

Foto: Shutterstock

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *