Sociale isolatie, iets positiefs?

Positief?

Het was druk bij de verfwinkel. In de kleine verfwinkel konden we, met het bewaren van 1,5 meter afstand, precies met vijf mensen staan. Meer mensen hadden hetzelfde bedacht, wat kunnen we in deze weken thuis doen? Hoe kunnen we de tijd positief gebruiken?

Binnen blijven

We mogen niet naar buiten, hoewel het weer mooi is. Het is voor een goede reden.

Waarschijnlijk zien we pas achteraf ook goede elementen van het opgehokt zijn. Nu weten we wel dat het vreselijk is voor heel veel mensen, maar zijn er misschien mensen die het beste ervan maken?

Vrijzinnige lichtpuntjes

Als vrijzinnigen blijven we altijd opzoek naar lichtpuntjes. Wat kan het opleveren, kunnen we iets verzinnen? Meer aandacht voor degene die ons lief zijn? Toch eens mensen bellen die je al een tijd niet hebt gezien om te vragen hoe het gaat? Tijd om het huis te schilderen?

Beklemmend?

Er is geen reistijd, geen restaurant en sportschool bezoek meer. Wat doen we met al die tijd?

Lekker thuis zijn, klinkt de komende weken anders dan vroeger, maar hoe vaak heb ik het niet gezegd? Heerlijk thuis, gewoon mijn eigen spullen in mijn eigen huis heen en weer schuiven. Nu het geen vrije tijd is, is het beklemmend.

Zorgen

Ik maak me zorgen, over mijn vader, over mijn buurvrouw en over andere kwetsbare vriendinnen en vrienden. Het is spannend, ik doe graag iets. Thuis doen zie ik eigenlijk als niets doen. Niets doen is moeilijk, misschien wel moeilijker dan iets concreets doen.

Initiatieven?

Op facebook kom ik veel creatieve initiatieven tegen van mensen om elkaar te helpen. Heb jij ook een initiatief? Laat het weten.

Voorlopig schilder ik het huis en bel veel!

 

Wies Houweling
algemeen secretaris

Meer blogs …

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *