finale FEM TALKS

FEM Talks ‘Wat bezielt je?’

Wij nodigen vrouwen,  jong en oud, uit om deel te nemen aan FEM Talks en een inspirerend betoog te schrijven over wat jou bezielt. Waar word jij warm van, voor wat loop jij je benen uit je lijf, waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Mail je bijdrage van maximaal 1000 woorden vóór 5 juni aanstaande aan bureau@vrijzinnigen.nl.

Jury

De jury, met onder andere, Lisette Thooft (winnares 2014) en Janneke Stegeman (Theologe des Vaderlands) kiest uit alle inzendingen de vijf beste finalisten die hun verhaal mogen houden op zondag 25 juni 2017 in Paradiso in Amsterdam. Dat is immers de plek waar vrouwen voor het eerst het woord namen op de kansel van de toenmalige Vrije Gemeente Amsterdam.

De winnares wint een ‘Hemelse reis’ naar Rome. En zangeres Shirma Rouse, bekend van The Voice en DWDD zorgt voor de muzikale omlijsting.

FEM Talks

Bezieling en inspiratie

Vrouwen hebben immers een verhaal te vertellen over wat hen bezielt. Denk bijvoorbeeld aan Malala Yousafzai (Nobelprijswinnaar), Mpho Tutu (predikante en dochter van bisschop Tutu), Hildegard von Bingen (mysticus), Etty Hillesum (Auschwitz’ slachtoffer), Anne Zernike (eerste vrouwelijke predikante) en nog vele anderen.

Ze inspireren andere vrouwen met hun verhaal. Toen en Nu. Toch komen vrouwen in de media en politiek nog steeds te weinig aan het woord. Daarom organiseren wij voor de tweede keer deze FEM Talks (voorheen spreekwedstrijd) om vrouwen meer stem te geven.

Doe mee en laat je stem horen over wat jou bezielt!

Meer informatie en aanmelding

  • Mail je bijdrage van maximaal 1000 woorden over ‘Wat bezielt je?’ uiterlijk 1 juni 2017 naar bureau@vrijzinnigen.nl
  • Uiterlijk 15 juni krijgen alle inzenders bericht of ze in de finale zitten.
  • De finale vindt plaats op 25 juni in Paradiso in Amsterdam van 10.30 uur tot 12.30 uur.
  • De winnares wint een ‘hemelse reis’ naar Rome.
  • Finale FEM Talks
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *