Winnaar preekwedstrijd 2024 bekend

Tijdens de goedbezochte slotavond van de preekschrijfwedstrijd Man en vrouw schiep Hij/Zij hen? van Liberaal Christendom in de Stevenskerk in Nijmegen werden de winnaars bekendgemaakt. Uit handen van juryvoorzitter Monic Slingerland ontvingen zij elk de door Leo Lanser gemaakte wisselbokaal ‘In vuur en vlam’. Vervolgens brachten zij hun preken ten gehore.

Naast de prijsuitreiking interviewde Monic Slingerland Mark en Elbert Bot. Mark is predikant, Elbert is zijn man die tijdens hun huwelijk in transitie ging. Ze vertelden over hun eigen proces in relatie tot hun omgeving, waaronder de gemeente waarvan zij deel uitmaken als predikantsechtpaar.

Programmaonderdelen die vooral uit tekst bestonden, werden afgewisseld met serieuze en vrolijke liederen van het gemengd roze koor Cantus Obliquus uit Nijmegen en samenzang.

U kunt de winnende preken hier vinden.

Liberaal Christendom organiseerde voor de derde keer een preekschrijfwedstrijd. In 2019 was het thema ‘Een lastig verhaal’, in 2021 ‘Teksten met grote gevolgen’.

Het Preek-Event wordt mede mogelijk gemaakt door CMC Assurantie en Bedrijfsmakelaardij uit Veenendaal, de Vrijzinnig-Religieuze Stichting Seniorenhuisvesting  ‘Zuid-Veluwe’ en anderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *