Nicoline Swen Voorganger Oost Twente

Voorganger in de schijnwerper: Nicoline Swen

Voorganger zijn is het mooiste werk van de wereld!

Mijn naam is Nicoline Swen-Fischer. In 1975 ben ik geboren in Leiden en opgegroeid in Haarlem met mijn zusjes. In Amsterdam heb ik theologie gestudeerd aan de UVA. Nu wonen mijn man Alexander en ik met onze kinderen Maarten (2008), Harmke (2010) en Elske (2011) in Lochem. Een mooie tijd in ons leven, natuurlijk heel druk, maar fascinerend en inspirerend om zo midden in het leven te staan.

Gevangenispastoraat en docent levensbeschouwing

In Haarlem ben ik jarenlang betrokken geweest bij het gevangenispastoraat. De wekelijkse kerkgespreksdiensten heb ik eerst als vrijwilliger en later als voorganger bijgewoond en geleid. Het is een bijzondere setting om met elkaar ‘geloof’ te beleven. Mooi om te zien dat inspiratie, vertrouwen en geloof ook door muren en tralies heen weet te dringen. Gedragen door mensen.

Verder heb ik jarenlang mee gewerkt aan het vrijwilligersproject: Strandwerk vanuit de PKN Bloemendaal. Met een groep jongeren vanuit alle (uit)hoeken van de kerk organiseerden wij recreatieactiviteiten en inspiratiebijeenkomsten (zoals diensten) voor campinggasten.
Daarnaast geef ik al 15 jaar les als docent levensbeschouwing . Tijdens mijn studie ben ik hier per toeval ingerold en doe het nog steeds. Met jonge mensen praten over wat hen raakt en inspireert in het leven en hen af en toe een spiegel voor mogen houden is fantastisch werk.

En tenslotte (last but not least ;-)) ben ik sinds 2012 de voorganger van de afdeling Oost-Twente. En ik vind dit het mooiste werk van de wereld!

Vrijzinnigheid

Voor mij is vrijzinnigheid de overtuiging dat het altijd om mensen gaat, wie ze ook zijn (en nooit om een instituut). Elk mens is bijzonder en gaat zijn eigen weg, ook geestelijk. Niemand hoeft te voldoen aan een geestelijke norm. ‘Geloof’ is een geschenk en nooit iets om over te bekvechten. Wij hebben een verhaal te vertellen, maar pas als we eerst geluisterd hebben. En zo probeer ik de verbinding te zoeken die mensen tot een gemeenschap maakt, zo verschillend als wij zijn.

Lees ook

Voorganger in de Schijnwerper: Johan de Wit

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *