Joost Röselaers

Voorgenomen benoeming ds. Joost Röselaers tot algemeen secretaris Remonstranten

De Commissie tot de Zaken (het landelijk bestuur) van de Remonstrantse Broederschap heeft in zijn vergadering van 4 oktober 2016 besloten ds. J.H. (Joost) Röselaers voor te dragen als de nieuwe algemeen secretaris van de Remonstranten.

De voordracht om hem te benoemen is gericht aan de Algemene Vergadering van Bestuur van de Remonstrantse Broederschap op 19 november aanstaande. In deze vergadering zijn vertegenwoordigers van remonstrantse gemeenten, landelijk bestuur en convent van predikanten bijeen. Bij goedkeuring zal de benoeming ingaan per 1 januari 2017.

Joost Röselaers

Joost Röselaers (11 december 1979) is lid van de Remonstrantse Broederschap, studeerde theologie aan de Universiteit van Leiden en vervolgens aan het remonstrants seminarium. Sinds 2013 is hij predikant van de Nederlandse Kerk in Londen. Daarvoor was hij predikant in de remonstrantse gemeenten van Nieuwkoop, Boskoop en Amsterdam.

Na benoeming door de Algemene Vergadering volgt Joost Röselaers Tom Mikkers op die per 1 juli 2016 afscheid nam als algemeen secretaris van de Remonstranten.

Meer informatie

www.remonstranten.nl

Meer nieuws lezen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *