Vrijzinnig adverteren

In sommige landen is het van het ene uiterste in het andere uiterste als het gaat over religie. Dit was een aankondiging op een vliegveld in Detroit om niemand voor het hoofd te stoten en zoveel mogelijk mensen aan te trekken. Maar ‘Jesus Saves’ stond er regelmatig te lezen langs de kant van de weg. Deze maand waren mijn partner en ik in zijn geboorteland de VS op een traditionele indian summer tour. Gouden bomen en mooie plaatjes van watervallen. Het was prachtig. Het enige wat de mooie uitzichten soms verstoorde was dan een groot advertentiebord. Borden voor van alles en nog wat, voor een tandarts, voor een plaatselijk attractiepark, maar ook voor Jezus. Van alles kwam er langs over deze bijzondere man: hij is het antwoord, beslis nu, ken je hem al? Etc. Hieronder zijn wat voorbeelden te vinden. In Nederland herinner ik me alleen een boerderij in Hardinxveld waar ‘Jezus leeft’ op het dak stond.

 

 

 

 

 

 

Al rijdend bedachten wij ons, als wij als vrijzinnigen nu een bord langs de weg zouden plaatsen, als oproep, wat zouden wij als vrijzinnige nu op zo’n bord zetten?

Wat zouden wij schrijven? Al pratend kwamen wij op, in reactie op alle stelligheid die wij zagen: ‘Weet u het zeker?’, ‘Mooie geïnspireerde dag, door wie dan ook?’
Dat is wat flauw, maar weet u het beter? Graag uw reacties, wij zijn benieuwd. En wie weet zetten we er een naast de A1/A28.

Wies Houweling
algemeen secretaris

 

 

 

 

 

 

Meer blogs ..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *