Vrijzinnig pastoraat regionale gesprekken

Aan allen die betrokken zijn bij het pastoraat in de afdelingen

In april lag magazine Omzien bij alle leden/begunstigers van Vrijzinnigen Nederland op de mat. In dit magazine zijn de resultaten van het onderzoek ‘Omzien naar elkaar, over de toekomst van pastoraat binnen Vrijzinnigen Nederland’ verwerkt.

Een belangrijke uitkomst is dat we als vrijzinnigen pastoraat allemaal erg belangrijk vinden en dat het bij onze vereniging hoort.
Met dit onderzoek moeten we nu verder. Graag willen we de resultaten verder bespreken met zoveel mogelijk betrokkenen bij pastoraat.

Het onderzoek leverde ook drie uitkomsten op:
1. Er is behoefte aan professioneel pastoraat
2. Er is behoefte aan ondersteuning voor vrijwilligers die pastoraat doen
3. Er is behoefte aan nieuwe initiatieven.
De vragen zijn: Herkent u zich in de uitkomsten van dit onderzoek en heeft u wensen of plannen voor de verdere uitwerking?

Ook willen we als vereniging graag de voorbeelden van ‘best practices’ verzamelen zodat wij die als vereniging kunnen delen met elkaar.

Graag ga ik met zoveel mogelijk mensen die betrokken zijn bij het pastoraat in gesprek over de bovenstaande punten.
Een samenvatting van het onderzoek van Froukje Pitstra vindt u in de bijlage, en het Magazine kunt u nog altijd gratis aanvragen bij het landelijk bureau. In de andere bijlage vindt u de indeling van de regio’s, de data en de adressen van de bijeenkomsten. U kunt natuurlijk wisselen als een bepaalde datum u beter uitkomt. Wilt u liever een avond bijeenkomst bijwonen, laat het ons weten dan organiseren wij die in Amersfoort. Wij zien uw opgave graag tegemoet op bureau@vrijzinnigen.nl o.v.v. naam en datum van de bijeenkomst die u wilt bijwonen.

Met vriendelijke groet,

Wies Houweling
algemeen secretaris

Meer informatie 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *